El Sabadell ha sumat un punt en el seu partit contra la Cultural Leonesa. Tot i avançar-se al marcador gràcies al gol de Marcos Baselga poc abans de complir-se el primer quart d’hora de joc, el fet d’anar de més a menys ha despertat la gana d’un rival cada cop més embravit i, al 86, Berto González ha aprofitat un embolic en àrea rival per segellar l’empat.

Resum

Primera part

El Sabadell va començar el partit ben engegat. Una gran centrada lateral de Toni Herrero cap a Vladys Kopotun la finalitzà l’ucraïnès amb un xut, fregant el pal de la meta de Miguel.

Tot seguit, va caure l’1-0. Esfèric molt ben col·locat per David Astals, mil·limètricament perfecte, que Marcos Baselga amb la testa envià al fons de la xarxa, obrint el marcador i fent embogir al Temple.

Abde Damar va tenir als seus peus una nova aproximació, prop del minut 30. No obstant, la seva jugada va acabar en servei de cantonada.

Si abans del partit ja se sabia quin paper podia jugar el protagonisme arbitral, al llarg dels 90 minuts les expectatives es van complir. Per faltes sobre Guillermo, Fabio i Rodri, el Sabadell es va endur 3 grogues (Domènech, Pau Resta i Jordi Calavera)

Mentrestant, el Sabadell demostrava la seva solidesa ofensiva, davant la falsa creença que el seu joc, fruit de les targetes, podia ser més agressiu. Un servei de cantonada que Pau Resta no va poder rematar, gairebé fou aprofitat al refús per Marc Domènech, que en una acció individual no trobà la fortuna de connectar el seu colpeig a zona de perill.

L’última de la primera part pel Sabadell la va tenir Vladys. Bona execució del davanter tapada pels defensors lleonesos que Carles Salvador acabà de rematar, de manera desviada.

Per la seva part, la Cultural va dir l’última paraula, disposant d’una arribada de Guillermo, allunyada del seu desitjable destí.

Segona part

A la represa, la Cultural Leonesa va intentar colpejar primer ensenyant les urpes amb dues aproximacions, un xut de Martín Solar des de la frontal de l’àrea, allunyat del seu objectiu, i la posterior centrada de Fabio, rematada de cap per Escudero, desviada.

Si la Cultural no es va deixar la seva perillositat als vestidors, l’àrbitre tampoc es va oblidar de les targetes. A la segona meitat també en va mostrar unes quantes, començant per les ensenyades a Aleix Coch, per falta sobre Baselga, i continuant amb Vladys, infractor en una acció amb Jaume Pol.

Sense cap mena de dubte, els de Raúl Llona havien sortit incisius i amb ganes d’igualar el partit. Després de dos primers cops, aquest cop li va arribar el torn, de nou, a Martín, engaltant un xut des de la frontal, desencertat, i a un exarlequinat entre tants: Joseba Muguruza. Tret llunyà del «22», que per sort no va acabar entre els tres pals.

Cercant el gol de l’empat, els castellans van moure banqueta, mentre tractaven de perforar el marc d’Ortolà amb un xut de Rodri salvat pel valencià. Un Ortolà que va haver d’intervenir, poc després, atrapant una falta a la qual Aleix Coch no arribà a temps.

Els canvis van fer acte de protagonisme davant les incomptables arribades visitants. Assolit l’últim quart d’hora de joc en va arribar una més. Xut de Martín directe a la dreta d’Ortolà, fora. Un Martín amonestat amb groga per falta sobre Jordi Calavera.

Malauradament, els intents visitants van acabar materialitzant-se, fruit d’un embolic en àrea petita que Berto va aprofitar, enviant la pilota al fons de la xarxa i col·locant l’empat a 1.

Amb la igualada a l’electrònic, el Sabadell es va bolcar més en el gol de la victòria, però la força en defensa visitant i una última intervenció de Miguel Bañuz davant un xut de falta, ho van evitar.

Aquest resultat manté al Sabadell quinzè amb 29 punts. La Cultural és sisena amb 43. La setmana vinent els d’Óscar Cano visiten Riazor per enfrontar-se al Deportivo i el conjunt lleonès rebrà al Celta Fortuna.

Imatge: Miquel Segalés Rodrigo

Fitxa tècnica

Alineacions

Sabadell: 13. Adrià Ortola; 5. Pau Resta; 6. Jordi Calavera; 11. David Astals; 12. Marc Domènech (Marc Marruecos, 77′); 14. Marcos Baselga (David Soto, 68′); 16. Toni Herrero; 17. Vladys Kopotun; 18. Carles Salvador; 21. Sergi Maestre; 22. Abde Damar (Antonio Moyano, 68′).

Cultural Leonesa: 1. Miguel Bañuz; 3. Jaume Pol (Álvaro Martínez, 73′); 4. Aleix Coch; 6. Kevin Presa (Berto González, 65′); 8. Diego Barri; 9. Guillermo Fernández (Dorian, 73′); 15. Quique Fornós; 18. Martín Solar; 21. Rodri Escudero (Luis Bilbao, 81′); 22. Joseba Muguruza; 23. Fabio Blanco (Calderón, 65′).

Àrbitre: García Riesgo (Col·legi asturià). Amonestà amb groga al Sabadell a Marc Domènech, Pau Resta, Jordi Calavera i Vladys. Per part de la Cultural Leonesa van rebre la groga Aleix Coch, Martín Solar i Quique Fornós.

Incidències: 3.647 espectadors a la Nova Creu Alta.

El postpartit

“Vull posar en valor la tasca del quart àrbitre. M’ha explicat el motiu de cada situació. Protestem moltes coses i jo soc el primer, però ho penses fredament i cap decisió ha decantat el partit”

“L’empat és just. Hi ha hagut una meitat per a cada equip i al primer temps hem estat capaços de reduir el joc del rival. Ells han estat millors a la segona part”